Potravinářské plyny
Balící potravinářské plyny umožňují ochránit potraviny konzervačních látek. Prodloužením trvanlivosti potravin, zachováním jejich čerstvosti a chuti zvýšíme vaši produktivitu a ušetříme vaše peníze.
Balení: v různých typech lahví, svazky lahví
Dinax
- balení potravin - masné výŕobky, mléčné výrobky, pekařské výrobky
Mapax
Oxid uhličitý
- ochranná atmosféra pro balení a skladování potravin
Dusík
- chladicí médium pro balení a skladování potravin
Banarg
- dozrávání banánů, citrusů a jiných plodů
Použití potravinářských plynů
Mléčné výrobky
- ochrana proti žluknutí (smetana, měkké sýry) a růstu mikrobů a plísní (tvrdé sýry)
- zmrazování a chlazení (zmrzlina, pekařské výrobky, hotová jídla ve veřejném stravování, polotovary
Pečivo
- ochrana proti tvorbě plísní
- ochranná atmosféra oxid uhličitý zejména pro balení žitného chleba a sladkého pečiva
Suché potraviny
- ochrana mouky, kávy, koření, oříšků, chipsů.. před oxidací a žluknutím
Ryby a mořské plody
- ochrana proti působení mikroorganismů, enzymům, rozkladu proteinů pro zachvání chuti a vůně ryb
Ovoce a zelenina
- balení v ochranné atmmosféře pouze pro plody počáteční nejvyšší jakosti, tj. šetrně sklizené, skladované a převážené.
- vhodné pro zeleninové saláty, ale i brambory, mrkev atd.
Maso a masné výrobky
- zvlášť náchylné k růstu bakterií na vzduchu
- důležitá hygiena při zpracování a balení
Oleje a tuky
- ochrana před oxidací za pomoci dusíku
Příprava a zásobování potravinami
- ochrana hotových pokrmů (pizza, sendviče, grilovaná kuřata, hotové polévky, masné polotovary apod.) na cestě z výroby přes prodejnu ke spotřebiteli
- podle složení hotvého pokrmu navrhneme optimální složení ochranné atmosféry
- kryogenní mražení - tam, kde je jídlo třeba po uvaření co nejrychleji zmrazit
Čtěte také: Suchý led nejen v potravinářství.
Poradíme vám
Vyberte si svou nejbližší prodejnu nebo rovnou využijte náš POPTÁVKOVÝ FORMULÁŘ.